2018. ápr 23.

Beszámoló: Asia Gokart Center

írta: Varga Trisztán
Beszámoló: Asia Gokart Center

Akik követik az Instagram (versenyauto_blog) oldalunkat azok már láthatták, hogy elugrottunk gokartozni egy kicsit és nagyon bejött nekünk.

Először magáról a helyről. Maga a fogadó helység nagyon kulturált. A megközelíthetőség is rendben van, ha az ember megtalálja a megfelelő liftet. Igen, mert a hely az Asia Center mélygarázsában van.

Ami több dolgot von maga után. Tekintettel arra, hogy nem nyitott mindegy milyen idő van odakint a működést nem befolyásolja. Azonban a zártság miatt nem igazán jó szellőzés ezért a futam végére olyan benzin szagunk lesz, mintha megmártóztunk volna egy jóféle 95-ös ben. De ez ezzel jár. Egyébként a helyszínen adnak sisakot és maszkot is. gokart.jpgNa de akkor a gokartokról és a pályáról. A pálya 720 méter hosszú amivel ez Magyarország leghosszabb fedett pályája. A vonalvezetés kellően jó van benne minden ami élvezetessé teszi gyors sikán,hajtű,hosszú egyenes.

A legtöbb helyen jó széles így előzni se nehéz. A személyzet is felkészült, ha valaki eldobja vagy meglátogatja a gumifalt szinte azonnal szedik ki. gokart2.jpgÉs végezetül a gokartok. Ezek GT4-es típusú 9,5 lóerős Honda motorral szerelt gépek. Ide a teljesítményük bőven elég. A kezelhetőségük is nagyjából rendben van. Azért nagyjából, mert a műszaki állapotuk elégé szórt. Van ami nagyon tip-top azonnal fog a fék könnyen betapad a kanyarban jó a gumi. Azonban egy kettőnek már az elindulással is komoly problémái vannak. De pár kör után hozzá lehet szokni az összeshez.gokart_3.jpgÖsszességében én úgy gondolom ez egy remek élmény egyszer mindenkinek érdemes kipróbálni aki nem viszolyog az ilyen szórakozástól és a benzin gőz szagától.

Szólj hozzá