2018. már 06.

Seatban a Shazam

írta: VanBoto
Seatban a Shazam

 

 

new-seat-arona-design-exterior-colour-candy-white.png

Az MWC '18 (Mobil World Congress) leginkább a nagy és kis telefongyártók, vállalatok készülékei bemutatásáról híres, ám ilyenkor néhány nagy autógyártó is jelen van az eseményen. A Seat is jelen volt, bemutatásra került a Seat Arona Shazammal felszerelt fedélzeti rendszere.

A Shazam egyébként egy zenefelismerő program, ami mostmár az Apple tulajdonában áll, és mostmár több mint 1 milliárd felhasználóval büszkélkedhet.

A Tech2.hu interjújából megtudhattuk a gyártó főbb céljait, erről Fabian Simmer, a Seat digitális megoldásokért felelős vezetője nyilatkozott. Többek között azt is elhangzott, hogy a nekik van a legfiatalabb célközönségük, eszerint a vásárlók imádják az új formaterveket, dizájnokat. 

Miért épp a Shazam?

Egy felmérés kimutatta hogy a felhasználók 70-80%-a vezetés közben használja az alkalmazást, így a gyártó úgy érezte lépniük kell valamit, ezért a Shazamot gondolták a korrekt együttműködő partnernek. Bemutatták ötletüket, a Shazamnak pedig tetszett, így kezdődött a közös munka.

A felhasználói felület egyszerű, letisztult, hogy a volán mögött ülők sem veszítsék el az utak fölött a figyelmüket.

A rádió nem elég?

Hát az biztos, hogyha tetszik valakinek egy szám, vagy esetleg több szám, nem biztos hogy megjegyzi a címét, ezért is szerencsés megoldás ez az alkalmazás, ugyanis lementi a meghallgatott számok közé egyszóval a saját listájába. Ezt a bekezdést összefoglalva a Shazam tehát egy praktikus megoldás.letoltes.jpg

 forrás: tech2.hu

Szólj hozzá